понеділок, 29 липня 2019 13:58

Російські попи взялися за обмін полоненими

Російські попи взялися за обмін полоненими
Російська церква в Україні створила комісію з обміну полоненими. Фото:pravlife.org

Російська православна церква в Україні створила комісію з питань обміну полоненими та звільнення ув'язнених.

Створення відбулось 28 липня після Божественної літургії з нагоди 1031-ї річниці Хрещення Київської Русі та дня пам'яті рівноапостольного великого князя Володимира, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ Російської церкви в Україні.

"Засідання відбулось на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Під час нього створили Комісію з питань обміну полоненими та звільнення ув'язнених", - повідомили у РПЦ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москва загальмувала обмін заручниками, на який погодилися в ОРДЛО

На Синоді його учасники наголосили на тому, що важливо обміняти полонених у форматі "всіх на всіх".

До складу комісії увійшли Преосвященний архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, Преосвященний єпископ Баришівський Віктор, вікарій Київської Митрополії та протоієрей Владислав Діханов, голова Синодального відділу Української Православної Церкви з соціально-гуманітарних питань.

На Синоді наголосили, що комісію створили після того, як 15 червня 2019-го Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій попросив Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила сприяти у помилуванні та звільненні всіх українських полонених, які утримуються в Росії. Онуфрій також направив листа до президента України Володимира Зеленського з проханням про відновлення процесу обміну полоненими, а також помилування і звільнення полонених, які перебувають на території України.

Домовленості про повернення Україні захоплених Росією українських військовополонених моряків вже практично досягнуті. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Зараз ви читаєте новину «Російські попи взялися за обмін полоненими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі