понеділок, 19 квітня 2021 07:59

Російські найманці гатять із забороненого озброєння. Маємо втрати

Російські найманці гатять із забороненого озброєння.  Маємо втрати
Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення Операції Об'єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Протягом минулої доби, 18 квітня, було зафіксовано 8 порушень з боку збройних формувань Російської Федерації.

Внаслідок ворожого вогню один український захисник отримав поранення не сумісні з життям, ще один військовослужбовець отримав осколкове поранення, про це повідомили в штабі операції Об'єднаних сил.

Зазначається, що неподалік Водяного на Донеччині противник відкривав вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру та автоматичних станкових гранатометів. У передмісті Старогнатівки, Пісків, Катеринівки та Авдіївки - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Поблизу Широкиного російські окупанти вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загострення на Донбасі: в ОБСЄ закликали виконувати Віденський документ

"На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь. Пораненому воїну оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу", - розповіли в штабі.

Станом на ранок 19 квітня з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню. Так, неподалік Південного ворог відкривав вогонь з мінометів 120-го калібру, протитанкових ракетних комплексів та зенітних установок. Біля Майорська російські окупанти гатили з мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. У районі Зайцевого дистанційно мінували територію з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2. Бойових втрат серед наших захисників за поточну добу немає.

Внаслідок ворожого вогню на Донбасі загинув боєць 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади – старший солдат Давід Шартава. Загиблий був солдатом із Грузії. Ще один військовослужбовець отримав осколкове поранення.

Зараз ви читаєте новину «Російські найманці гатять із забороненого озброєння. Маємо втрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі