четвер, 18 жовтня 2018 14:10

Російські депутати погрожують Україні

Російські депутати погрожують Україні
В РФ заявили про "військову загрозу" на Донбасі і погрожують "катастрофічними наслідками"В РФ заявили про "військову загрозу" на Донбасі і погрожують "катастрофічними наслідками" / фото: dt.ua

У Державній Думі Росії заявили, що на Донбасі "наростає військова загроза" з боку української влади та пообіцяли "адекватно відповісти" на спроби наступу.

"На Донбасі нібито спостерігається загострення ситуації та наростання військової загрози з боку київської влади", - йдеться у заяві від 18 жовтня, опублікованій на сайті Державної Думи Росії.

Росіян образили закон про освіту, закон про забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Луганської та Донецької областей, розрив Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між РФ і Україною та інші.

У своїй заяві депутати Держдуми звинуватили Україну в зриві Мінських угод, а також у тероризмі, заявивши, що "правителі сьогоднішньої України заплямовані кров'ю Олександра Захарченка та багатьох інших синів і дочок Донбасу".

"У цьому Україну підтримують західні спонсори та натхненники, зокрема США і країни НАТО, які, надаючи Україні зброю та заохочуючи її антиросійську політику, прямо штовхають владу України до агресивних дій", - йдеться у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль дистанціюється від ДНР і ЛНР

"Державна Дума впевнена, що спроба нового широкомасштабного військового наступу України на Донбасі разом із новими фактами вбивств і терористичних актів проти його населення отримає адекватну відповідь і неминуче призведе до катастрофічних наслідків", - заявили російські депутати.

Спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки у справах України Курт Волкер заявив, що Російська Федерація замість відведення озброєння та контрольованих нею бойовиків робить зовсім протилежне.

Зараз ви читаєте новину «Російські депутати погрожують Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі