неділя, 11 листопада 2018 16:29

РФ не виконує Мінські домовленості, але проводить псевдовибори на Донбасі - Волкер

РФ не виконує Мінські домовленості, але проводить псевдовибори на Донбасі - Волкер
Волкер пояснив місію США на Донбасі. Фото: REUTERS

Російська Федерація замість виконання Мінських угод дотує ватажків контрольованих нею бойовиків і проводить псевдовибори.

Про це заявив Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер у Twitter.

"Мета США на сході України - допомогти людям, про яких Росія твердить що дбає, і допомогти виконати зобов'язання, на які Росія погодилася. Ми хочемо допомогти Росії виконати обіцяне нею", - йдеться у повідомленні.

"Замість виконання Мінських угод і руху до миру в Україні, Росія дотує корумпованих "лідерів" Донбасу, навчає і оснащує незаконні збройні формування, закріплює статус-кво через бутафорські "вибори" і блокує дипломатичний прогрес", - наголосив Волкер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Разом із бюлетенем пропонують дешевий хліб: як відбуваються вибори на Донбасі

"Так звані "народні республіки" не мають місця в Мінських угодах і є нелегітимними органами, підтримуваними російською військовою міццю, і створені Росією для управління українською територією, яку вона контролює силою", - заявив спецпредставник США.

Сьогодні, 11 листопада в окупованих частинах Луганської і Донецької областей відбуваються так звані позачергові вибори. Посольство США в Україні назвало їх бутафорськими. Канада засудила Росію за організацію цих виборів. За даними Служби безпеки України, російські куратори виділили на проведення псевдовиборів на окупованих територіях 100 млн рублів - близько 41,6 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «РФ не виконує Мінські домовленості, але проводить псевдовибори на Донбасі - Волкер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі