Ексклюзиви
понеділок, 05 серпня 2019 06:30

Рада обговорить особливий статус для Донбасу - Разумков

Рада обговорить особливий статус для Донбасу - Разумков
Для Донбасу зроблять особливий статус - Разумков. Фото: ТСН

Голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков визнав, що повернути мир на Донбас прийняттям будь-яких законів неможливо.

"Це одна з ключових проблем в країні. Всі ми хотіли б, щоб настав мир, щоб Донбас і Крим повернулися в Україну. На жаль, це не вирішується законами", - сказав Разумков, відповідаючи на питання про мир на Донбасі в інтерв'ю російському виданню "КоммерсантЪ".

При цьому він зазначив, що в новій Верховній Раді буде обговорюватися особливий статус для Донбасу, але повторив, що у проблемі війни це не питання законів.

"Це законодавча частина. Цей момент обговорення в стінах Верховної ради явно теж буде, але в цій проблемі, в війні це не питання законів. Це питання бажання. Бажання закінчити цю війну. В української сторони воно є. На жаль, не у всіх учасників цього процесу ми спостерігаємо це бажання", - сказав Разумков.

"Тут більше питання дипломатії, санкцій тиску, питання внутрішньої політики, пов'язані з боротьбою з корупцією, з інформаційною політикою, з економікою, інфраструктурою, соціальною політикою. Це цілий комплекс завдань, які потрібно буде виконати і які дозволять швидше повернути тимчасово окуповані території", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти "Слуги народу" може бути чотири опозиційні фракції

Раніше повідомлялось, що партія "Слуга народу" може обрати новим спікером Верховної Ради главу політичної сили Дмитра Разумкова.

Зараз ви читаєте новину «Рада обговорить особливий статус для Донбасу - Разумков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути