середа, 05 травня 2021 08:03

Путінські найманці били із заборонених калібрів та запускали безпілотник

Путінські  найманці били  із заборонених калібрів та запускали безпілотник
Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Протягом минулої доби, 4 травня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації шість разів порушили режим припинення вогню.

Поблизу Водяного ворог вів вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру. Двічі противник відкривав вогонь біля Красногорівки з мінометів 120-го калібру та зі станкових протитанкових гранатометів, повідомили в штабі ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місія ОБСЄ на Донбасі за два дня нарахувала більше 2 тисяч мін

Неподалік Авдіївки російські окупанти здійснили обстріл у бік позицій наших захисників із великокаліберних кулеметів, а біля селища Луганське – ще й з гранатометів різних систем. У районі Новолуганського, Зайцевого, Шумів, Південного, Залізного, Кримського, Торецька та Новгородського був помічений проліт ворожого БПЛА типу "Орлан-10" з перетином лінії розмежування. Безпілотник подавлений засобами РЕБ.

Станом на ранок 5 травня зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ - неподалік Майорська ворог відкривав вогонь з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Бойових втрат серед наших захисників немає.

Російська Федерація знову почне зосереджувати свої війська біля кордонів України наприкінці липня в межах підготовки до навчань "Захід-2021". Росіяни вивели від 30% до 50% особового складу, однак військова техніка залишається "в багатьох місцях".

Зараз ви читаєте новину «Путінські найманці били із заборонених калібрів та запускали безпілотник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі