пʼятниця, 31 липня 2020 07:41

Путінські бойовики провокують воїнів ЗСУ на відкриття вогню

Путінські бойовики провокують воїнів ЗСУ на відкриття вогню
Підрозділи Об'єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника. Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

З моменту оголошення про повний і всеосяжний режим припинення вогню жоден військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил не загинув і ніхто не отримав поранень внаслідок ворожих обстрілів.

Ситуація в районі проведення ООС залишається повністю контрольованою. У смугах відповідальності більшості бойових бригад обстрілів з боку противника не зафіксовано. Ворог намагається спровокувати наших воїнів на відкриття вогню і зафіксувати цей факт. Але українські захисники на провокації не піддаються, вогонь у відповідь не відкривають, повідомили в штабі ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будемо йти на компроміси: Кравчук висловився про переговори і особливий статус Донбасу

"30 липня збройні формування Російської Федерації двічі порушили режим припинення вогню. Для провокації українських захисників біля Оріхового противник застосував стрілецьку зброю. А неподалік Новотошківського, окрім стрілецької зброї, здійснив ще й постріл з підствольного гранатомету. Вогневі провокації були неприцільними, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали", - сказано в повідомленні.

Від початку поточної доби обстрілів з боку збройних формувань Російської Федерації не зафіксовано.

Із початку тижня померли троє військовослужбовців зі складу Об'єднаних сил. 28 липня помер солдат Артур Бахнар, 29 липня - солдат Сергій Вергун, 30 липня - старший сержант ВСУ Володимир Перекрестов. Причиною їх смерті називають "різке погіршення стану здоров'я".

Зараз ви читаєте новину «Путінські бойовики провокують воїнів ЗСУ на відкриття вогню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі