вівторок, 19 липня 2022 07:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін посилає на війну переважно "нерусских" росіян. Зростає невдоволення – ISW

Путін посилає на війну переважно "нерусских" росіян. Зростає невдоволення – ISW
Президент Росії Володимир Путін. Фото: facebook.com/MIDRussia

Президент Росії Володимир Путін намагається захистити етнічних росіян від масової мобілізації та відряджання воювати проти України.

Росіяни інших національностей зазнають непропорційно високих втрат, і це вже викликає невдоволення, повідомив Інститут вивчення війни (ISW) за підсумками 18 липня.

У Східному Сибіру з'явилася антивоєнна організація "Нова Тува". Вона складається з активістів тувинської національної меншини. У Росії їх вже почали звинувачувати у поширенні антивоєнної пропаганди та розпалюванні міжнаціональної ворожнечі всередині РФ, за даними ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свіжий "вантаж 200": ЗСУ знищили "еліту" армії Росії

Аналітики раніше відзначали переважну кількість серед окупантів в Україні неетнічних російських батальйонів, до складу яких входять війська з Чечні, Південної Осетії, Туви, Татарстану, Башкортостану, Чувашії та інших.

ISW вважає, що ймовірна спроба Путіна убезпечити етнічних росіян від масової мобілізації може спричинити опір і внутрішню напругу в деяких етнічних анклавах Росії.

Український інститут майбутнього провів дослідження, з яких регіонів найбільше помирає російських солдатів. На першому місці Бурятія – 99 ліквідованих на 100 тис. населення. Друге місце посіла Тува – 87 смертей окупантів. Північна Осетія – 84 особи, Костромська область – 58 осіб, Севастополь – 47.

Втрати російських загарбників в Україні на 18 липня становили 38 450 осіб. Ще 150 росіян поповнили лави "200-х" 17 липня, за даними українського Генштабу. Найбільших втрат супротивник зазнав на Бахмутському напрямку.

Зараз ви читаєте новину «Путін посилає на війну переважно "нерусских" росіян. Зростає невдоволення – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі