середа, 08 листопада 2017 12:46

Путін планував зробити Харків столицею "Новоросії"

Путін планував зробити Харків столицею "Новоросії"
На думку Філіна, другий етапом агресії РФ проти України мав стати наступ на Київ. Фото: Укрінформ

У російському проекті "Новоросія", яку намагалися створити на окупованих територіях Донбасу, мала бути інша столиця.

Командир батальйону ЗС "Донбас-Україна" В'ячеслав Власенко на позивний "Філін" заявив, що "столицею" мав стати Харків. Про це він розповів в інтерв'ю для сайту "Апостроф".

"Ви ж знаєте, що операція "Новоросія" із самого початку передбачала захоплення Криму і восьми областей України. Починаючи від Одеської і до Харківської області. І столиця "Новоросії" мала бути у Харкові. Але цього не допустили. Хоча в тих областях вели тривалу підготовку, завозили зброю, тітушок, вели психологічну та ідеологічну підготовку до їх захоплення", - говорить комбат.

На думку "Філіна", другим етапом агресії РФ проти України мав стати наступ на Київ.

"А це ж був тільки перший етап - по річці Дніпро. Другим етапом мав бути перехід на Київ. А нам, з нашою слабкою армією - розрізненою, малокерованою - вдалося це зупинити", - зауважив Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Семенченко відправляв людей на смерть - "Філін"

Військовий запевнив, що не варто звинувачувати у невдачах на Донбасі українських політиків та військових.

"Давайте покладемо на одну чашу терезів вісім областей, які цілком могли бути сьогодні під сепарами, а на іншу - ті окуповані території, які є зараз. Є різниця? Так, з недосвідченістю, слабкою розвідкою, нерішучістю у діях ми допустили таке. Але ми будемо судити всіх? Тому що, я знаю, є чимало таких хлопчиків, яким мало крові і які тільки те й роблять, що кричать: Гелетея на гіляку, Муженко на гіляку, всіх на гіляку", - сказав Власенко.

Зараз ви читаєте новину «Путін планував зробити Харків столицею "Новоросії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі