пʼятниця, 05 червня 2020 12:11

Прикордонники затримали "народного ополченця"

Прикордонники затримали "народного ополченця"
Прикордонники прихильнкиа ДНР. Фото: dpsu.gov.ua

Під час реалізації оперативної інформації прикордонники Краматорського загону, які виконують завдання у складі Об'єднаних сил, затримали так званого народного ополченця.

За повідомленням пресслужби ДПСУ, мешканець Краматорська 1986 року народження у квітні 2014-го добровільно вступив до лав незаконних збройних формувань, які тоді називали себе "народне ополчення Донбасу".

Там він ніс службу на одному з блокпостів, виконував завдання з дотримання так званого пропускного режиму, перевірки документів та огляду транспортних засобів громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масовка для Путіна: жителям ОРДЛО дозволили голосувати за поправки в конституцію РФ

За даним фактом до Національної поліції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України "Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності". Відомості внесено до ЄРДР.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна готова обговорювати особливий статус Донбасу і Криму в межах України.

Зараз ви читаєте новину «Прикордонники затримали "народного ополченця"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі