пʼятниця, 10 лютого 2017 12:12

Прифронтові школи охоронятиме поліція

Прифронтові школи охоронятиме поліція

У Слов'янську на Донеччині 20 шкіл підключено до централізованого пульту охорони.

Про це повідомляють у Нацполіції.

"Сьогодні, коли Донеччина перебуває в умовах постійної терористичної агресії, збереження життя кожної дитини набуває особливого значення", – йдеться у повідомленні.

У 2016 році поліція запропонувала взяти під охорону навчальні заклади. Передусім – розташовані поблизу лінії розмежування. Керівництво обласного главку поліції спільно з управлінням поліції охорони розробило проект обладнання тривожною сигналізацією шкіл регіону.

Зазвичай у школах чергують наймані охоронці. Здебільшого це чоловіки пенсійного віку, які не мають спеціальної підготовки. Не оснащені спецзасобами та не мають прав на затримання та проведення поверхневого огляду відвідувачів та їхніх речей.

Минулого навчального року тривожні кнопки в школах Слов'янська використовувалися неодноразово. Щоразу конфлікти вдавалося попередити або вирішити. Охоронці прибували на виклик протягом 3-5 хвилин.

"Безпека всіх 20 міських шкіл Слов'янська організована за найефективнішою схемою. В охоронців є радіобрелки, якими вони можуть непомітно подати сигнал тривоги. Оператор пульта централізованого спостереження передає повідомлення найближчій групі затримання, які переміщаються містом. Співробітники поліції у найкоротший час прибувають за адресою, з'ясовують обставини події, після чого діють відповідно до своїх інструкцій. При цьому вони мають право на застосування заходів фізичного впливу і спеціальних засобів", - пояснили в поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-беркутівець зламав носа школяреві

Співробітники поліції в найкоротший час прибувають за адресою, з'ясовують обставини події, після чого діють відповідно до своїх інструкцій. При цьому вони мають право на застосування заходів фізичного впливу і спеціальних засобів.

Зараз проводиться робота з обладнання сигналізацією охорони дитячих садків і шкіл Маріуполя.

Робота з підключення триває у Краматорську, Бахмуті та Покровську. Планується, що поліцейські гарантуватимуть безпеку учнів усіх шкіл регіону.

Зараз ви читаєте новину «Прифронтові школи охоронятиме поліція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі