вівторок, 27 серпня 2019 13:58

Пояснили, чому командир "Азову" не віддав військове вітання Зеленському

У мережі шириться інформація, що командир полку НГУ "Азов" Денис Прокопенко відмовився віддавати військове вітання президенту Володимиру Зеленському.

Інцидент трапився при врученні капітану ордена на параді в День Незалежності, пише журналіст Юрій Бутусов у Facebook.

"Я зв'язався з командуванням "Азова", і виявилося, ця інформація недостовірна. Жодних демонстративних дій проти Зеленського Прокопенко не планував", - каже журналіст.

Автор: Юрій Бутусов
 

"Статут зобов'язує віддавати честь іншому військовослужбовцю, але не цивільним особам. Тому військовослужбовці "Азову" не віддавали честь президенту Петру Порошенко під час його візиту на позиції "Азова" на фронті, і немає законних підстав віддавати честь іншим цивільним керівникам. Нам в "Азові" дуже неприємно, що нас намагаються вплутувати в інформаційні війни. Жодного політичного підтексту в діях командира не було. Ми не влаштовуємо демонстрацій. "Азов" - це військова частина, яка веде бойові дії. Ми стояли і будемо стояти поза політикою, наш вибір - захист України", - цитує військових Бутусов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Володю, є війна. Сховати її за білі шати не вийде" - журналіст жорстко звернувся до Зеленського

У третій заключній частині Ходи президент України Володимир Зеленський вручив державні нагороди. Зеленський у промові зазначив, що прагнутиме бути настільки ж корисним для своєї країни, як нагороджені ним герої. У фіналі події колона рушила до Європейської площі. Президент символічно її замкнув.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, чому командир "Азову" не віддав військове вітання Зеленському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі