пʼятниця, 03 березня 2023 09:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Втрати Росії в бронетехніці сягнули 5 тис. одиниць – британська розвідка

Втрати Росії в бронетехніці сягнули 5 тис. одиниць – британська розвідка
Підбитий російський танк в Україні. Фото: ГУР

Російська армія втратила на війні з Україною 5 тис. одиниць бронетехніки.

Однією з причин є нездатність виробляти системи захисту у промислових масштабах. Про це повідомило міноборони Великої Британії у Twitter 3 березня.

За даними розвідки країни, російські оборонні компанії продовжують демонструвати свою продукцію на міжнародних виставках озброєнь. Попри повномасштабну війну в Україні.

Зокрема, на одній із виставок показали комплекс активного захисту (КАЗ) "Арена-E" для танків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка ситуація біля Бахмута і Кремінної: показали свіжі карти боїв

"У рекламних матеріалах зазначено, що він "перемагає загрози, які є найбільш небезпечними для бронетехніки... якщо ви цінуєте свою броню та екіпаж, вам потрібен "Арена-E", – цитують росіян британці.

Однак немає доказів встановлення систем "Арена-Е" на власні машини Росії в Україні, кажуть розвідники

"Імовірно, це пов'язано з нездатністю російської промисловості виробляти високотехнологічні системи у великих масштабах - проблема, що посилюється дією міжнародних санкцій", – пояснили в британському міноборони.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 3 березня становлять понад 151 370. За минулу добу лави "200-х" поповнили ще понад 765 окупантів, повідомив український Генеральний штаб.

За понад рік повномасштабної війни армія РФ, згідно з даними Генштабу, втратила 3405 танків. За добу ворог не дорахувався вісім одиниць.

Зараз ви читаєте новину «Втрати Росії в бронетехніці сягнули 5 тис. одиниць – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі