неділя, 07 березня 2021 13:05

Порушили кримінальну справу через припинення подачі газу на Донбас

Порушили кримінальну справу через припинення подачі газу на Донбас
Фото: pixabay.com

У зв'язку з припиненням подачі газу у Донецькій області поліція відкрила кримінальні провадження проти КП "Донецькоблгаз" за статтею самоправство.

Про це у Facebook повідомив голова Донецької ОДА Павло Кириленко.

"Самоправні дії Донецькоблгазу загрожували мешканцям області та могли призвести до руйнації систем централізованого опалення", - зазначив Кириленко,

За його словами, обласне КП експлуатує 182 котельні та забезпечує теплом понад 3 тис. житлових будинків, 91 школу, 93 дитячих садки, 67 лікарень та 574 об'єкти іншої інфраструктури.

Донецька ОДА, стверджує чиновник, скоординувала дії, спрямовані на захист інтересів населення, тож подача газу в котельні відновлена.

Через борг у понад 1,5 млрд грн НАК "Нафтогаз" припинив постачання газу на Донбас. Згодом постачання газу на котельних КП "Донецьктеплокомуненерго" почали відновлювати. Запустили котельні в Слов'янську, Лимані, Волновасі, Краматорську та інших населених пунктах області. Усього вже відновили подачу газу на 19 котелень.

Зараз ви читаєте новину «Порушили кримінальну справу через припинення подачі газу на Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі