четвер, 10 січня 2019 13:13

Полторак розповів про проблеми в армії

Полторак розповів про проблеми в армії
Тривають розроблення й військові випробування нових зразків спецодягу, взуття та екіпірування - каже мінісмтр оборони Степан Полторак / фото: Depo.ua

2019 рік для ЗСУ має стати переламним у відносинах із постачальниками.

"Вони мають зрозуміти: до армії потрібно постачати найкращий товар максимальної якості", - каже міністр оборони Степан Полторак в інтерв'ю "Урядовому кур'єру".

"Хоч 2018-го нам навіть вдалося закласти певний резерв форменого одягу, ми й надалі модернізуватимемо однострої та екіпірування. Даємо виробникам нові технічні завдання на їхнє покращення. І вже надходять нові костюми спеціальні й маскувальні для снайперів і розвідників, костюми для екіпажів броньованих машин, наколінники і налокітники, сумка транспортна індивідуальна, бахіли утеплені й багато іншого.

Тривають розроблення і військові випробування нових зразків спецодягу, взуття та екіпірування, зокрема для снайперів: рейдових рюкзаків і чохла-килима для перенесення зброї, які попередньо отримали високу оцінку військовослужбовців. Ці зразки надходитимуть на планове забезпечення цьогоріч, як і нові модульні бронежилети та балістичні шоломи", - пояснює чиновник.

Добре себе показує нова система харчування, але тут є істотний недолік: ще відчувається несумлінність окремих постачальників і військових керівників.

"Нещодавно в Одесі я вимушено зняв з посади начальника тилу у ВМС саме за неналежну організацію харчування особового складу. Деякі постачальники, що укладають угоди зі Збройними силами, звикли заробляти гроші й погано виконувати взяті зобов'язання. Ми розриватимемо угоди й не працюватимемо з ними, вносячи до "чорного" списку", - говорить міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому плани Росії щодо Азовського моря провалились

"Схожа проблема є і в будівництві: чимало компаній виграють на зниженні ціни робіт, але потім не виконують умов контракту. А воювати з ними важко, бо вони, немов хамелеони, змінюють назви, реквізити, заходять повторно на торги, вкотре створюючи такі самі проблеми.

На жаль, окремі командири частин не контролюють як слід якість приготування їжі для підлеглих. Якщо командир якісно виконує свої обов'язки, погана їжа не потрапить на стіл до солдата", - каже Полторак. .

Блогер зробив розпаковку сухпаю для військових, які знаходяться на передовій у зоні проведення ООС.

"Сухпай потрапив до моїх рук від родича, який був в АТО", - сказав блогер Вадим.

Зараз ви читаєте новину «Полторак розповів про проблеми в армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі