четвер, 15 серпня 2019 14:41

Поки "приймали пологи", бойовики втекли - цікава розповідь із передової

Поки "приймали пологи", бойовики втекли - цікава розповідь із передової
Росіян врятував лише "аборт". Скріншот

Мінометники 93-ї бригади "Холодний Яр" обстріляли позиції росіян під Авдіївською промзоною.

На цих позиціях часто знімає військові злочини бойовиків російський пропагандист Олександр Сладков, пише благодійний фонд "Повернись живим".

"Саме на цій позиції він любить знімати сюжети про Авдіївську промзону. Сашко, це, часом, не ти тікав окопами разом із командиром терористів Хрестом", - йдеться в повідомленні.

Жоден бойовик не постраждав через "аборт".

На військовому сленгу це слово означає вилучення із ствола міномету міни, яка дала осічку.

"Після закидання міни у ствол не спрацьовує вишибний патрон, тому міна зі зведеним підривником залишається у стволі. Двоє військових нахиляють міномет, щоб міна вийшла зі ствола. Ще один солдат ловить міну руками. Мало того, що процес дуже напружений і небезпечний, так ще й збивається приціл. Коригувальнику доводиться заново пристрілюватись.

Саме такий випадок урятував 6-х бойовиків від ліквідації. Того вечора вони, як завжди, обстрілювали наші позиції. Впевнені у собі російсько-терористичні бандформування навіть не здогадувались, що за 100 метрів від них уже висить коптер, і мінометний взвод готовий давати відповідь. Кілька мін на пристрілку, потім влучаємо просто у вхід і, нарешті, пряме влучання в "укріпку". Перемикаємо на фугас, щоб пробити бетонний дах, - і "аборт"... Поки мінометники 20-го ОМПб 93-ї ОМБр "Холодний Яр" приймали "пологи", контужені та перелякані терористи тікали окопом", - розповідають в благодійному фонді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як у червні мстились бойовикам за обстріли Мар'їнки - ВІДЕО

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала 35 вибухів на Донеччині, на Луганщині були порушення в районі Золотого, але без вибухів.

Зараз ви читаєте новину «Поки "приймали пологи", бойовики втекли - цікава розповідь із передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі