понеділок, 19 листопада 2018 10:32

Показали удосконалений бронежилет 1А класу захисту
5

Десантники випробовували нові бронежилети
Фото: mil.gov
Десантники випробовували нові бронежилети
Десантники випробовували нові бронежилети
Десантники випробовували нові бронежилети
Десантники випробовували нові бронежилети

Оновлені загальновійськові бронежилети випробували бійці із 95 окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ.

Це спільна розробка ТОВ "Балістика" та ТОВ "Матеріалознавство". Захист 1А класу на площу 70,4 кв. дм. Крім того, зменшена вага до 5,5 кг (в інших близько 6,5 кг) за рахунок нової конструкції бронежилета, пише "Народна армія".

За характеристиками: мінімальне використання незручних велкро (липучок) – інноваційний еластичний камербанд (широкий пояс) і новітня пряжка дозволили відмовитися від переднього та заднього клапанів. Швидке скидання/одягання бронежилета за 2 рухи (за рахунок використання на плечовому кріпленні фастексів подвійної дії, які спрацьовують як від класичного натискання, так і від тросика), що за часом і зручністю перевершує деякі класичні системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська армія тестує роботизовані комплекси

"Пряжка камербанду розстібається одним поздовжнім рухом, а завдяки наявності напрямної платформи застібнути її можна і наосліп. Максимально широкий діапазон регулювання розміру — підходить як невисоким худорлявим бійцям, наприклад, 160 см зріст і 80 см в обхваті, так і кремезним чоловікам зростом під 2 метри і 140 см в обхваті. Модульна система дає змогу використовувати паховий захист як у складі РПС (ремінних і плечових систем), так і разом із бронежилетом, оскільки там передбачене кріплення на пояс. Висока мобільність тіла, адже захист черева та паху виготовлено як 2 окремих пакетів, що не заважає сидіти, нахилятися та стріляти з коліна", - йдеться у повідомленні.

Київський бронетанковий завод виготовив експериментальний корпус БТР-3ДА з броньованої сталі виробництва однієї з країн НАТО. Для виготовлення корпусу було необхідно зварити понад 1800 окремих деталей, із яких майже 1000 – броньованих, повідомляють в Укроборонпромі.

Зараз ви читаєте новину «Показали удосконалений бронежилет 1А класу захисту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі