понеділок, 17 травня 2021 14:36

Показали оборонні навчання українських артилеристів у Польщі
12

17 травня розпочалася практична фаза масштабних навчань Dynamic Front-2021 на полігоні поблизу польського Торуня, у межах яких артилерійська бригада сухопутних військ ЗСУ спільно з колегами зі США та Данії виконуватиме бойові стрільби.

Зведений підрозділ українських військ перебуває на польському полігоні другий тиждень, повідомляє АрміяInform. Основною метою міжнародних навчань є досягнення оперативної сумісності між підрозділами армій різних країн.

"Усі дії зведеного підрозділу відбуваються за алгоритмами НАТО. На основі бойового розпорядження були розроблені варіанти основних етапів планування, які містять вісім стандартизованих процесів. Варіанти дій оформлюються на оверлеях, схемах і робочих картах з відповідними тактичними розрахунками. Розроблені варіанти повинні відповідати критеріям реалістичності та бути життєздатними. Тобто робота артилерійського підрозділу є аналітичною та потребує глибоких фахових знань і практичного досвіду", - розповів пресофіцер артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича Олег Калашніков.

Фото: armyinform.com.ua

Україна представлена батареєю 2А36 "Гіацинт-Б". Це радянська буксирувана гармата 152-го калібру. Вона призначена для придушення та знищення живої сили, вогневих засобів і бойової техніки противника, що перебуває на марші, в місцях скупчення та опорних пунктах. Максимальна дальність стрільби осколково-фугасним снарядом - 28,5 км. Артилерія Республіки Польща представлена батареєю САУ Krab — це самохідна гаубиця 155-го калібру, сумісна з боєприпасами НАТО. Артилерія Данії представлена мінометною батареєю М/10 — модифікація ізраїльського легкого міномета Солтам К6. Максимальна дальність стрільби складає понад 7 км.

Напередодні активної фази навчань український підрозділ прибув на місце майбутніх бойових стрільб, де виконав пристрільні постріли. У ціль влучили всі без винятку снаряди. Бойову стрільбу гармаші вестимуть до 21 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна приєднається до міжнародних навчань з кібербезпеки

З 20 травня по 22 червня НАТО проводитиме масштабні оборонні навчання Steadfast Defender-2021, у яких задіють близько 9 тис. військових. Війська будуть розгорнуті від Північної Америки до Чорноморського регіону та біля узбережжя Португалії. Наприкінці травня під егідою Steadfast Defender-2021 відбудеться щорічний "Шляхетний стрибок" НАТО, під час якого в Румунії розгорнуть оперативну група швидкого реагування на чолі з Туреччиною. В операції задіють близько 4 тис. військовослужбовців з 12 країн.

Зараз ви читаєте новину «Показали оборонні навчання українських артилеристів у Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі