понеділок, 11 лютого 2019 18:38

Племінник пропагандиста Кисельова воював за ДНР: тепер сидить у тюрмі

Племінник пропагандиста Кисельова воював за ДНР: тепер сидить у тюрмі
Племінник пропагандиста Дмитра Кисельова воював за ДНР. Тепер Сергій Кисельов сидить у німецькому слідчому ізляторі та чекає суду / фото: OstWest

Племінник російського пропагандиста Дмитра Кисельова перебуває в камері попереднього ув'язнення в Німеччині за обвинуваченнями, пов'язаними з російською агресією в Україні.

Генпрокуратура Мюнхена обвинувачує Сергія Кисельова за статтями "підготовка злочину, що загрожує держбезпеці" і "порушення закону про контроль озброєння", йдеться у відповіді Верховного суду в Мюнхені на запит телеканалу OstWest.

"Передбачається, що обвинувачений планував участь у збройному конфлікті на території України з метою включення (частин) України до складу Росії", – йдеться у відповіді суду.

Генпрокурор Мюнхена, серед іншого, звинувачує Кисельова в проходженні бойової підготовки на території Росії у серпні 2014 року.

Про те, що слідство має докази його участі в боях на Донбасі, у відповіді суду не згадується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В Україні виросли два покоління, які ніколи не прийдуть до Росії" - Михалков

Про те, що Сергій брав участь у боях на Донбасі на боці бойовиків ДНР та російських окупантів, заявив в інтерв'ю Юрію Дудю сам його дядько – сумновідомий гендиректор агентства "Россия сегодня", телеведучий Дмитро Кисельов.

Він стверджував, що небіж безпосередньо воював за сепаратистів із вересня по грудень 2014 року, був заступником командира взводу та нагороджений медаллю ДНР. Після цього, за словами Кисельова, Сергій пішов у монахи.

Зараз ви читаєте новину «Племінник пропагандиста Кисельова воював за ДНР: тепер сидить у тюрмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі