вівторок, 13 серпня 2019 14:23

"Перемир'я досягнуто? Досягнуто": в Офісі Зеленського розповіли про подальші плани щодо Донбасу

"Перемир'я досягнуто? Досягнуто": в Офісі Зеленського розповіли про подальші плани щодо Донбасу
В Офісі Зеленського розробили дорожню карту з припинення війни на Донбасі. Фото: Уніан

В Офісі президента України створили "дорожню карту" з припинення бойових дій на території Донбасу.

"Щодо Донбасу є комплекс заходів. Тому що будь-яка ідея, яку ми озвучили, вона одна не спрацює. Вона в будь-якому випадку вимагатиме комплекс заходів, а також розуміння, чого ми очікуємо і від іншої сторони", - повідомив секретар РНБО Олександр Данилюк, пише ВВС.

Він додав, що певні кроки зі встановлення миру вже здійснили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики "вилазять" біля Станиці Луганської з пов'язками ОБСЄ

"Так, "дорожня карта" існує, звичайно. Все, що стосується Донбасу, - напрацьовано у певні кроки. Є гуманітарний план Зеленського, який, у принципі, реалізовується. Ви бачите, що відбувається? Перемир'я досягнуто? Досягнуто. Треба розуміти, що коли домовлялися про перемир'я, ми усвідомлювали, що будуть намагання його зірвати. На жаль, все дуже просто зруйнувати через провокації. Якщо ви порівняєте статистику (хоча, це не можна називати таким словом), як мінімум, обстрілів, і на жаль, кількість поранених і загиблих, то ви зрозумієте, що ситуація дуже сильно відрізняється", - додав він.

12 серпня збройні формування Росії та її найманці 10 разів порушили режим припинення вогню.

Ворог обстрілював позиції Об'єднаних сил із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї, повідомляє прес-центр штабу ООС.

Зараз ви читаєте новину «"Перемир'я досягнуто? Досягнуто": в Офісі Зеленського розповіли про подальші плани щодо Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі