неділя, 19 липня 2020 10:45

Пентагон закликав посилити НАТО для стримання Росії

Пентагон закликав посилити НАТО для стримання Росії
Україна готується протидіяти Росії

Міністр оборони США Марк Еспер вказав на необхідність зміцнення НАТО і спрямування коштів альянсу на стримування, в тому числі Росії. При цьому Еспер в даному контексті згадав російську анексію Криму і військові дії на Донбасі.

Еспер зазначив, що збільшення витрат НАТО варто вітати, а ці кошти слід спрямовувати на потенціал для стримування супротивників. Про це повідомляє прес-служба Пентагону.

"Ми повинні стримувати Росію. Ми повинні зміцнювати НАТО і посилювати наших партнерів, чого ми з нетерпінням чекаємо", - сказав американський міністр.

"За словами Еспера, Росія являє собою трохи меншу проблему, ніж Китай, але вона є джерелом порушень у всьому світі: анексія Криму, ведення війни в Україні, загрози союзникам по НАТО і відправка військ до Сирії і Лівії", - йдеться в повідомленні Пентагону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Азербайджані масово записуються в добровольці - готуються до війни з Вірменією

Міністр оборони України Андрій Таран 17 липня повідомив депутатам Верховної Ради, що з урахуванням накопичення російських військ біля кордонів України під приводом проведення навчань "Кавказ-2020", українські військові також запланували стратегічні командно-штабні навчання "Об'єднані зусилля-2020".

Зараз ви читаєте новину «Пентагон закликав посилити НАТО для стримання Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі