вівторок, 04 лютого 2020 10:40

Пам'ятаємо: імена всіх воїнів, які загинули на Донбасі в січні
12

  Загиблі у січні 2020 року захисники України
Загиблі у січні 2020 року захисники України

Публікуємо поіменний список полеглих у січні 2020-го захисників України.

Відомо про смерть у бою 11 воїнів. Інформація про деяких неповна. Наймолодшому із загиблих було 22 роки, найстаршим — по 47.

Найгострішою ситуація була 18 січня — тоді Україна втратила 1 бійця і 10 отримали поранення.

За місяць поранення та бойові травмування отримали 32 захисників України.

2-3, 7, 11-13, 17, 21, 27, 29-31 січня обійшлося без поранених, за даними штабу операції Об'єднаних сил.

Російські окупаційні війська порушували режим тиші 230 разів.

5 січня

Сергій ДИЧЕК

років: 47

родом: жив у райцентрі Волочиськ Хмельницької області

залишилися: мати, дружина та двоє синів

  Сергій Дичек
Сергій Дичек

Автомобіль, у якому їхав військовий, вибухнув на міні неподалік хутора Вільний на Луганщині. Ще одного військового поранено. Сергій Дичек був бійцем 130-го окремого розвідувального батальйону. На війні воював із 2014 року.

Сергій РАЦУН

років: 43

родом: із села Москвитянівка Полонського району Хмельницької області, жив у Славуті

залишилися: мати, троє братів, дружина, донька і пасинок

  Сергій Рацун
Сергій Рацун

Загинув від кулі снайпера окупантів. Механік-водій 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр". На початку 2014 року Сергій Рацун мобілізувався до лав 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Воював у Дебальцевому. У травні 2016-го приєднався до 93-ї бригади, брав участь у боях у Кримському, Новотроїцькому, поблизу Авдіївки на Донеччині.

9 січня

Микола ДОВЖЕНКО

років: 23

родом: із села Цибулівка Великомихайлівського району Одеської області

залишилися: батько, сестра, брат, цивільна дружина та 5-місячна донька

  Микола Довженко
Микола Довженко

Отримав тяжке поранення кулею калібру 5,45 мм поблизу Красногорівки на Донеччині. Втратив багато крові, помер за кілька годин у лікарні. Служив старшим стрільцем у 28-й окремій механізованій бригаді ім. Лицарів Зимового Походу. На військову службу за контрактом вступив 26 травня 2017 року.

15 січня

Олексій КУЧКІН (ВАСИЛЕВСЬКИЙ)

років: 24

родом: із села Первухинка Богодухівського району Харківської області. Жив у Кам'янському Дніпропетровської області

залишилися: мати, брат, дружина та її син

  Олексій Кучкін
Олексій Кучкін

Отримав кульове поранення обличчя унаслідок пострілу снайпера окупантів у промзоні Авдіївки на Донеччині. Старший солдат служив старшим стрільцем механізованого відділення мехбатальйону 92-ї окремої механізованої бригади ім. Кошового отамана Івана Сірка. Загинув за місяць після весілля. У грудні 2019 року під час відпустки одружився з коханою, з якою разом виховував її сина від першого шлюбу. Узявши прізвище дружини, 24-річний боєць став Василевським.

У травні 2016 року підписав контракт на службу в ЗСУ. Спершу служив у 133-му окремому батальйоні охорони і обслуговування ОК "Схід", а 2019-го перевівся до 92-ї ОМБр.

16 січня

Ігор "Хіма" ХІМІЧУК

років: 29

родом:

залишилися: мати, двоє сестер, дружина і малолітній син

  Ігор "Хіма" Хімічук
Ігор "Хіма" Хімічук

Загинув від кулі снайпера бойовиків поблизу Новозванівки Попаснянського району на Луганщині. Служив на посаді водія відділення забезпечення Чуднівського РВК. Звідти був відряджений до 72-ї окремої механізованої бригади ім. Чорних запорожців, на передову. З початку 2015-го і до кінця 2016 року проходив службу в батальйоні оперативного призначення Нацгвардії імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького. Потім підписав контракт із ЗСУ.

18 січня

Валерій "Морячок" ЗАКУСИЛО

років: 32

родом: жив у селі Гуничі Овруцького району на Житомирщині, згодом - у Білій Церкві на Київщині

залишилися: батьки, дружина та дві доньки

  Валерій "Морячок" Закусило
Валерій "Морячок" Закусило

Загинув від кульового поранення в голову у Попаснянському районі на Луганщині. Старший солдат 72-ї бригади ім. Чорних запорожців. Строкову службу відслужив у морській піхоті. У Збройних силах служив за контрактом.

19 січня

Олександр "Кеп", "Погранець" СЛОБОДАНЮК

років: 47

родом: із Первомайська Миколаївської області

залишилися: батьки, сестра, двоє дітей і двоє онуків

  Александр Слободанюк
Александр Слободанюк

Загинув від кулі снайпера поблизу хутора Вільного Луганської області. 7 січня святкував день народження. Молодший сержант, командир мотопіхотного взводу 72-ї бригади. Протягом 22 років служив у Збройних силах. На фронті воював від початку війни. Спершу служив у прикордонних військах, у 2015–2016-х – у 80-й десантно-штурмовій бригаді. Згодом підписав контракт із 72-ю.

20 січня

Василь МУХА

років: 31

родом: із села Піски-Радьківські Борівського району на Харківщині

залишився: батько

  Василь Муха
Василь Муха

Загинув від поранень, отриманих у районі селища Опитне Ясинуватського району на Донеччині. Одна з трьох куль була снайперською і стала смертельною. Командир відділення 37-го батальйону "Запоріжжя" 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади. 2014-го працював будівельником на півночі Росії. Від початку війни повернувся в Україну й пішов добровольцем до військкомату. За мобілізацією служив у 92-й ОМБр. Двічі подовжував контракт. Останній підписав 19 січня 2019 року, до його завершення залишалося 10 днів.

22 січня

Микола "Красний" СОРОЧУК

років: 22

родом: із села Чорниж Маневицького району Волинської області

залишилися: мати та сестра

  Микола Сорочук
Микола Сорочук

Загинув під час обстрілу позицій зі стрілецької зброї у районі Водяного Волноваського району на Донеччині. Старший солдат, військовослужбовець 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Перший контракт на службу підписав 22 грудня 2015 року, 3-річний. Брав участь у бойових діях поблизу Попасної, Новозванівки, Красногорівки, Мар'їнки, Новотроїцького. Вдруге на пів року уклав контракт 16 грудня 2019-го.

26 січня

Євген ЩУРЕНКО

років: 41

родом: із селі Ліски Кілійського району Одеської області, жив у місті Кілія

залишилися: мати, брат, сестра, дружина та дорослий син

  Євген Щуренко
Євген Щуренко

Загинув від уламкового поранення голови поблизу Красногорівки Донецької області. 27 січня йому виповнилося б 42 роки. Солдат, старший механік-водій у 28-й окремій механізованій бригаді ім. Лицарів Зимового Походу. Військову службу за контрактом розпочав 22 серпня 2019 року.

Антон "Капкан" ХОБА

років: 27

родом: із Шостки Сумської області

залишилися: батьки і брат

  Антон Хоба
Антон Хоба

Підірвався на міні-пастці, так званій монці, неподалік селища Північного на Донеччині. Перший контракт на військову службу підписав 31 липня 2014 року. Долучився до лав 91-го окремого полку оперативного забезпечення, спершу на посаду сапера, згодом став командиром інженерно-саперного відділення. Того ж року з групою добровольців з полку виїжджав на захист Донецького аеропорту. У 2016-2017-х виконував бойові завдання на Світлодарській дузі у складі 53-ї окремої механізованої бригади. Повернувся на контрактну службу у травні 2018-го.

За 2019 рік на російсько-українській війні загинули 110 військових: 107 чоловіків і 3 жінки.

Зараз ви читаєте новину «Пам'ятаємо: імена всіх воїнів, які загинули на Донбасі в січні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі