вівторок, 14 вересня 2021 14:25

Останні обстріли бойовиків стали наймасштабнішими за п'ять років

Останні обстріли бойовиків стали наймасштабнішими за п'ять років
11-12 вересня на Донбасі загинули четверо українських військових. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Обстріли бойовиків на Донбасі протягом 11-12 вересня стали одними з наймасштабніших за останні п'ять років.

Російські найманці перестали дотримуватися підписаних у липні 2020 року домовленостей щодо режиму припинення вогню, заявив керівник української сторони Спільного центру з контролю та координації Олександр Апполонов, передає "Дом". Кількість обстрілів зростає в геометричній прогресії.

"Впевнено можу сказати, що протягом останніх п'яти років такого зухвалого застосування засобів вогневого ураження з боку збройних формувань РФ я не пам'ятаю. Навіть якщо ми подивимося минулий рік: до Нового року було більш-менш спокійно. Ворог дотримувався режиму припинення вогню", - сказав він.

11-12 вересня на Донбасі загинули четверо українських військових, ще 15 отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі загинув 24-річний Дем'ян Данилів

Протягом минулої доби російські найманці 12 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Унаслідок ворожого обстрілу загинув український військовий

Цьогоріч у серпні на Донбасі загинули дев'ять українських бійців - найбільше за останні два роки, коли оголосили всеосяжне перемир'я в зоні Операції об'єднаних сил. Поранення отримали 28 бійців.

Проросійські бойовики жодного дня не припиняли стріляти. Кілька разів відкривали вогонь по тилових позиціях українських військ. Найбільший обстріл відбувся 28 серпня. Тоді артилерією вдарили по привокзальному району в Авдіївці на Донеччині. Частково згоріла база батальйону, який розташовувався там.

Зараз ви читаєте новину «Останні обстріли бойовиків стали наймасштабнішими за п'ять років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі