четвер, 27 вересня 2018 10:47

Опублікували фото та відео з навчань українських десантників у Європі
10

Навчання  SaberJunction в Німеччині
Фото: прес-служба ЗСУ
Навчання  SaberJunction в Німеччині
Навчання  SaberJunction в Німеччині
Навчання  SaberJunction в Німеччині
Навчання  SaberJunction в Німеччині

Українські військовослужбовці беруть участь у військових навчаннях у Німеччині. Навчання SaberJunction проходить підрозділ 13 батальйону 95 бригади Десантно-штурмових військ, про це повідомляє прес-служба ЗСУ.

Бійці отримали завдання в складі сил OpFor організувати оборону німецького міста Убенсдорф. За словами командира роти капітана Івана Федоренка, це навчальне містечко, збудоване спеціально для відпрацювання бою в міських умовах.

Завдання українських військових - утримувати сам населений пункт, а американська рота заблокує підступи до міста. Решта сил OpFor візьмуть під контроль аеродром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики вдалися до застосування бойової машини піхоти

Напередодні український підрозділ у складі багатонаціональної батальйонної тактичної групи "Блекфут" висунувся до району зосередження, де розташувався на нічний відпочинок.

"Там, у районі, командир нашої батальйонної тактичної групи капітан Шортер уточнив наступне завдання підрозділам. Завдання для нас була складним - пробити коридор для основних сил у бойових порядках противника. Але я не сумнівався, що ми зможемо виконати його вчасно та якісно", - розповів Федоренко.

Під час виходу до району виконання завдання українські десантники відбили кілька нападів противника. У результаті рота успішно пробила коридор у бойових порядках противника й оволоділа ключовою ділянкою місцевості.

Українські десантно-штурмові бригади провели навчання в гірській місцевості "Козацька воля–2018". Такі навчально-бойові завдання проходили одночасно в кількох районах Західної України. Відпрацювали бойові навички підрозділи армійської авіації Сухопутних військ.

Зараз ви читаєте новину «Опублікували фото та відео з навчань українських десантників у Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі