середа, 31 жовтня 2018 12:29

Олланд розповів, що прагне зробити з Донбасом Володимир Путін

Олланд розповів, що прагне зробити з Донбасом Володимир Путін
Стратегія Володимира Путіна - створити в Україні "заморожений конфлікт". Фото: REUTERS

Президент РФ Володимир Путін прагне перетворити війну на Донбасі на "заморожений конфлікт".

Тому усіляко затягує та перешкоджає ефективним перемовинам у Мінську, каже екс-президент Франції Франсуа Олланд. Його промову на конференції в університеті міста Монс у Бельгії цитує "Укрінформ".

"Бажання Володимира Путіна полягає в тому, щоб усі конфлікти, які були ним створені, перейшли в стадію "заморожених". У Грузії, Молдові, а тепер ще й в Україні. Його мета – не допустити того, щоб українська влада мала контроль над своєю територією, аж до кордонів із Росією, включно із Кримом

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Контролювали Крим ще до анексії" - суддя ЄСПЛ

Я провів багато годин у телефонних розмовах із Меркель, Путіним і Порошенком. Я не знаю достеменно, що ці консультації дали, але думаю, що вони дали принаймні одну річ: вівся діалог. А коли йде розмова, припиняються вбивства одних одними. Коли сепаратисти, підтримувані Росією, на Донбасі продовжували свій наступ, була нагальна потреба: домогтися припинення вогню, після чого відвести важке й легке озброєння. У Мінську тоді гра велася між Володимиром Путіним, Петром Порошенком, з одного боку, і мною та Ангелою Меркель. Ми були там для досягнення мети припинити вогонь", - сказав політик.

Тим часом 8 держав-членів Європейського Союзу в Організації Об'єднаних Націй закликали владу Російської Федерації зупинити підготовку до незаконних виборів на окупованій частині Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Олланд розповів, що прагне зробити з Донбасом Володимир Путін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі