понеділок, 20 травня 2019 16:40

Окупанти заборонили жителям проходити на українську територію

Окупанти заборонили жителям проходити на українську територію
Фото: з відкритих джерел

У селищі Верхньоторецьке на Донеччині, частина якого окупована бойовиками, місцевим жителям заборонили проходити на українську територію. Таким чином обмежили людям доступ до медичної допомоги, магазинів, роботи.

Про це повідомили у громадській організації "Оборона Маріуполя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серед бойовиків ДНР і ЛНР почастішали "самоволки" та дезертирство

"Бойовики ДНР влаштували гуманітарну катастрофу. Після останньої ротації на блокпосту розмістилися озброєні особи, які заборонили місцевим проходити на українську територію", — йдеться в повідомленні.

Одна частина селища контролюється українською армією, інша - частина окупована ДНР. Блокпости українських захисників і бойовиків розташовані посеред селища.

Частина громадян України, які живуть в окупованій частині Верхньоторецького, працює в українській частині селища і прилеглих населених пунктах. Діти, що живуть у захопленій терористами частині, ходять до школи на українську територію.

На пункті пропуску у Новотроїцькому на Донеччині службовий пес виявив чоловіка, який віз 1 кг мисливського пороху з окупованої території в Україну. Чоловіка передали працівникам Нацполіції.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти заборонили жителям проходити на українську територію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі