неділя, 12 вересня 2021 09:33

Окупанти убили двох воїнів ЗСУ - на Донбасі серйозне загострення

Окупанти убили двох воїнів ЗСУ - на Донбасі серйозне загострення
Російські окупанти обстріляли село Новогнатівка із застосуванням ствольної артилерії 122-го калібру. Пошкодили цивільну інфраструктуру - приватну будівлю та прилеглу територію. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Учора, 11 вересня на Донбасі в результаті ворожого вогню двоє українських військовослужбовців загинули, дев'ятеро – дістали поранення, ще один – бойове травмування.

Протягом минулої доби зафіксували 14 порушень режиму припинення вогню з боку окупантів, повідомляє штаб ООС.

У напрямку Новогнатівки російські найманці стріляли з заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм. З цієї ж великокаліберної зброї обстріляли цивільну інфраструктуру Новогнатівки - пошкодили приватну будівлю та прилеглу територію. Постраждалих серед місцевого населення немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку стався вибух на нафтобазі

З артилерії калібру 122 мм ворог двічі вів численні обстріли поблизу Верхньоторецького. В районі Золотого-4 окупанти відкривали вогонь по позиціях українських захисників з ручних протитанкових гранатометів, підствольних гранатометів та стрілецької зброї. Застосували станкові протитанкові гранатомети неподалік Старогнатівки.

Поблизу Талаківки та Нью-Йорку найманці вели прицільний вогонь з ручних протитанкових та автоматичних станкових гранатометів. Окрім того, в районі Нью-Йорка за допомогою БПЛА скинули міни калібру 82 мм.

Неподалік Причепилівки російсько-окупаційні війська застосували гранатомети різних систем та міномети 120 калібру. Також з гранатометів різних систем та стрілецької зброї обстріляли Водяне, що на Приазов'ї. Позиції поблизу Новоолександрівки потрапили під обстріл з великокаліберних кулеметів.

Крім того, на Донеччині було два прольоти ворожих БПЛА типу "Орлан-10" з перетином лінії розмежування.

На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

Станом на 7 годину ранку, 12 вересня, порушень режиму припинення вогню не зафіксували. Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти убили двох воїнів ЗСУ - на Донбасі серйозне загострення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі