четвер, 16 травня 2019 14:05

Окупанти продовжують тримати важке озброєння на лінії відведення

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) повідомляє, що російсько-окупаційні війська продовжують нарощувати важке озброєння. Насамперед, це самохідні гаубиці та танки. Окупанти продовжують грубо порушувати визначені Мінськими домовленостями лінії відведення важкого озброєння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, на що перетворили автовокзал у Донецьку

10 травня безпілотний літальний апарат на непідконтрольних Україні територіях зафіксував 2 самохідні гаубиці (2С1 "Гвоздика", 122 мм) поблизу Веденського на Донеччині. Там розміщення важкого озброєння та військової техніки заборонене відповідно п. 5 Меморандуму від 19 вересня 2014 року.

Автор: прес-центр ООС
 

Також 12 травня зафіксували 3 самохідні гаубиці (2С1 "Гвоздика", 122 мм) у полі за 700 м від житлових будинків у Петрівському районі Донецька. 13 травня спостерігали 19 реактивних систем залпового вогню (РСЗВ; БМ-21 "Град", 122 мм) поблизу Хрустального неподалік Луганська. Крім того, 2 буксировані міномети (2Б9 "Волошка", 82мм) у населеному пункті Ірміно на захід від Луганська; одну РСЗВ (БМ-21) у населеному пункті Брянка на південний захід від Луганська.

Автор: прес-центр ООС
 

12 травня безпілотник зафіксував 9 ББМ БМП-1, що стояли у дворі житлового будинку села Новоласпа на Донеччині, та 12 бронетранспортерів, 4 броньовані ремонтно-евакуаційні машини, 6 БМП-1 та одну броньовану розвідувально-дозорну машину (БРДМ-2) у Ленінському районі Донецька. Там безпілотник зафіксував також корпуси 24 БМП/БТР і 23 танків.

Автор: прес-центр ООС
 

"Такі дії окупаційної адміністрації та збройних формувань РФ вкотре демонструють стійке ігнорування та небажання дотримуватись Мінських домовленостей", - зазнчає українська сторона СЦКК.

Готовність сил і засобів операції Об'єднаних сил до виконання завдань за призначенням на землі, у повітрі та на воді продемонстрували на світлинах на сторінці Генерального штабу ЗСУ. Gazeta.ua пропонує підбірку найяскравіших фото із "життя" бойової техніки українських військовослужбовців.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти продовжують тримати важке озброєння на лінії відведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі