субота, 12 листопада 2022 09:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти на Луганщині крадуть обладнання з лікарень і ховаються по церквах

Окупанти на Луганщині крадуть обладнання з лікарень і ховаються по церквах
Росіяни вивезли практично все сучасне обладнання з лікарні на Луганщині. Фото: t.me/luhanskaVTSA

На Луганщини окупанти все частіше розміщують військових у школах та медичних закладах.

Водночас із Сіверськодонецької лікарні вони вивезли все обладнання, повідомив 12 листопада голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

"Росіяни вивезли практично все сучасне обладнання, лишивши медичних працівників, які погодилися співпрацювати з окупантами, фактично наодинці із засобами надання первинної допомоги. Що вивезли – то погано. Але це є добрим знаком – ворог остерігається наближення Збройних сил України", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партизани підпалили штаб з мобілізованими на Луганщині

11 листопада підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах Новоселівського, М'ясожарівки, Макіївки і Білогорівки. Із танків та різнокаліберної артилерії росіяни обстріляли територію навкруги шести населених пунктів Луганщини на Куп'янському та Лиманському напрямках. Крім вищеназваних, це також Невське і Стельмахівка.

"На тимчасово окупованих територіях росіяни все частіше використовують будівлі та територію релігійних організацій, закладів освіти і охорони здоров'я для розміщення військовослужбовців та техніки. Вогневі позиції мінометів і артилерії також облаштовують навкруги, таким чином прикриваючись населенням та працівниками цих закладів", – додав Гайдай.

10 листопада підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Новоселівське, М'ясожарівка, Макіївка і Білогорівка Луганської області.

На заході Луганської області ЗСУ продовжують вести контрнаступ на лінії Сватове ‒ Кремінна. Воїни просунулися на 2 км у невстановленому районі Луганської області. Українці продовжують обстрілювати основні шляхи постачання РФ.

Українські захисники на 31 жовтня звільнили дев'ять населених пунктів у Луганській області. На Луганщині зараз є дві найважчі ділянки: Кремінський і Сватівський напрямки. Кількість ворожих обстрілів за добу сягає сотень. Щодня росіяни до 10 разів намагаються прорвати оборону ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти на Луганщині крадуть обладнання з лікарень і ховаються по церквах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі