середа, 14 серпня 2019 05:54

Окупанти на Донбасі стягнули десятки "Градів" і важке озброєння на небезпечну відстань - ОБСЄ

Окупанти на Донбасі стягнули десятки "Градів" і важке озброєння на небезпечну відстань - ОБСЄ
ОБСЄ розповіла про стягнення російських військ на Донбасі. Фото: Сегодня

10 серпня на окупованій Луганщині СММ ОБСЄ зафіксувала 29 реактивних систем залпового вогню "Град", розміщених з порушенням ліній відведення.

"10 серпня БПЛА СММ дальнього радіуса дії виявив 7 реактивних систем залпового вогню (РСЗВ; БМ-21 "Град", 122 мм) на полігоні біля н. п. Міусинськ (62 км на південний захід від Луганська); 2 буксирувані гаубиці (2А65 "Мста-Б", 152 мм) біля н. п. Вільхівка (40 км на схід від Донецька) та 22 РСЗВ (БМ-21) поблизу н. п. Хрустальний (кол. Красний Луч; 56 км на південний захід від Луганська)", - йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Все це озброєння розмістили з порушенням ліній відведення, визначених Мінськими домовленостями.

Також на окупованому Донбасі зафіксували десятки одиниць важкого озброєння, "розміщеного за лініями відведення, однак за межами виділених місць зберігання".

10 серпня безпілотник СММ дальнього радіуса дії виявив "20 танків (невстановленого типу) на полігоні біля н. п. Круглик (31 км на південний захід від Луганська)", ще три танки (ймовірно Т-64) перебували біля Хрустального. Окрім того, 5 самохідних гаубиць (2С1), 12 буксируваних гаубиць (Д-30 "Жаба", 122 мм) і 8 танків (невстановленого типу) було виявлено на полігоні біля Міусинська, повідомили в місії ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Офісі Президента пояснили звільнення Безсмертного із Мінської групи

Тим часом бойовики зі своїм блокпостом досі стоять за мостом у Станиці Луганській. Згідно із домовленостями, ні поста, ні окупантів там не може бути. Після розведення військ на позиції немає ні прикордонників, ні армійців. Також попри домовленості, українських ДСНСників до розмінування зруйнованого мосту окупанти не допускають.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти на Донбасі стягнули десятки "Градів" і важке озброєння на небезпечну відстань - ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі