пʼятниця, 11 червня 2021 02:00

Обмін полоненими. Росія подає до списків фейкових осіб

Обмін полоненими. Росія подає до списків фейкових осіб
Росія не поспішає обмінювати полонених. Фото: Укрінформ

У списках на обмін з бойовиками - понад 90 осіб - це військовослужбовці та співробітники спецслужб України, які потрапили в полон під час виконання бойових завдань.

"Але з цими списками є одна цікава річ: вони (бойовики - ред.) подають практично 90 осіб, а реально Служба безпеки встановила 16. Вони подають фейкових осіб, осіб, яких не існує. Вони крутять цю волинку, тому що росіяни привчені торгувати головами. Чечня навчила, потім Сирія додала. 16 осіб із 90. Наші підтверджені всі, їхні - 16. Це довга історія. І чому не йде обмін - тому що цю історію спрямовують на прямі перемовини ЛНР з ДНР", - заявив речник української делегації у ТКГ, радник очільника Офісу президента Олексій Арестович під час ток-шоу "Право на владу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дай гроші - поміняємо". На обміні полоненими наживаються з обох сторін

Радник з інформаційної політики глави української делегації в ТКГ Олексій Арестович повідомив, що на Донбасі бойовики утримують до 300 осіб. Україна щомісяця пропонує РФ провести обмін ув'язненими.

Російська ж делегація на переговорах ТКГ, на відміну від українців, ніколи не підіймає питання про звільнення або обмін своїх громадян.

Зараз ви читаєте новину «Обмін полоненими. Росія подає до списків фейкових осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі