середа, 14 березня 2018 12:30

Несвіже м'ясо і російські товари: показали фото магазинів ДНР
12

У Донецьку і на окупованій території Донбасу все частіше відкриваються нові магазини і супермаркети. На їхніх прилавках продають палений дешевий алкоголь, неякісне м'ясо та молочку. Товари хорошої якості є, але вони всім не по кишені.

"На свою пенсію тут (в Донецьку. - Gazeta.ua) можу дозволити хліб, крупу, пару яєць, молоко і дешеву ковбасу. М'ясо, рибу не купую, вони дорогі для мене. Філе курки коштує в переводі з рублів - 100 гривень за кілограм. Рибу давно не купувала, а консерви боюся. Вони місцевого виробництва, можна ними отруїтися", - розповідає Gazeta.ua жителька Тетяна Василівна.

В основному горілка на окупованій території місцевого виробництва. Фото: gazeta.ua
Мясо в ДНР бывает не всегда хорошего качества. Фото: Gazeta.ua
М'ясо в ДНР буває не завжди хорошої якості. Фото: Gazeta.ua
На місці АТБ бойовики відкрили перший республіканський супермаркет. Фото: gazeta.ua
На місці АТБ бойовики відкрили перший республіканський супермаркет. Фото: gazeta.ua

У Шахтарську бойовики здають в оренду колишнє приміщення Приватбанку під продуктовий магазин. За 4 роки окупації він набув репутацію найдешевшого в місті. Найчастіше місцеві жителі купують молочну продукцію, крупи, свіжий хліб і дешеві напівфабрикати. У магазині встановили термінал, де можна розплатитися картками єдиного банку в ДНР - центрального республіканського.

У Макіївці на місці віджатого супермаркету "Брусничка" відкрили "перший республіканський". На прилавках зустрічається перемерезле і несвіже м'ясо курки, дешеве пиво і російські солодощі. Макіївчани скаржаться на безліч товарів з РФ жахливої якості і дорогі ціни через імпорт продукції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі Луганська і Донецька показали фото своїх весняних міст

Війна на Донбасі не закінчиться зі смертю Володимира Путіна, бо Україні зараз протистоїть ціла політична система. Відновлення Донбасу можливе тільки військовим шляхом. Але зараз ми на це не спроможні, бо військовий бюджет України в 15 раз менший за російський. Ще один варіант – Україна перетворюється на колонію Росії й до неї приєднуються Донеччина та Луганщина, але як автономні республіки. Фактично це означає внутрішню окупацію. Таку думку висловив Богдан Петренко, заступник директора Українського інституту дослідження екстремізму.

Зараз ви читаєте новину «Несвіже м'ясо і російські товари: показали фото магазинів ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі