неділя, 28 червня 2020 18:29

Нема кому воювати: окупанти зазивають у військо місцевих шахтарів та металургів

Нема кому воювати: окупанти зазивають у військо місцевих шахтарів та металургів
Окупанти кличуть у військо тих, кого раніше самі вигнали. Фото: reuters.com

На Донбасі проходить чергова хвиля "мобілізації", під час якої бойовики погоджуються брати у військо тих, кого раніше самі ж вигнали за "порушення військової дисципліни".

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Командування російських окупаційних військ продовжує активні агітаційно-пропагандистські заходи серед населення тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях щодо проходження військової служби у з'єднаннях і частинах 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК", — говориться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Дня Конституції в окупації нагадали, що "Донбас — це Україна"

Найбільше окупанти потребують механіків-водіїв, розвідників, мінометників, артилеристів, зв'язківців та фельдшерів.

"Основною цільовою аудиторією пропагандистської кампанії окупантів з використанням ЗМІ та соціальних мереж є працівники вугледобувних та металургійних підприємств, які втратили роботу або не отримують тривалий час заробітної плати", — уточнили в українській розвідці.

При цьому командування російсько-окупаційних військ погоджується навіть на тих, кого раніше звільнили з військової служби за грубі порушення військової дисципліни.

Росія керує тимчасово окупованими територіями Сходу України за кількома вертикалями.

Зараз ви читаєте новину «Нема кому воювати: окупанти зазивають у військо місцевих шахтарів та металургів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі