вівторок, 02 червня 2020 17:22

Назвали умови для наступного розведення сил на Донбасі

Назвали умови для наступного розведення сил на Донбасі
Назвали умови для розведення сил і засобів на Донбасі. Фото: president.gov.ua

Для прискорення просування до миру на Донбасі потрібно насамперед забезпечити виконання домовленостей, досягнутих лідерами країн — учасниць "нормандського формату" на грудневому саміті в Парижі, зокрема щодо забезпечення повної та всеосяжної реалізації режиму припинення вогню.

На цьому наголосив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак під час робочого візиту до Німеччини, повідомляє пресслужба глави держави.

Безпекову та гуманітарну ситуацію на сході України Єрмак обговорив із федеральним міністром оборони ФРН Аннегрет Крамп-Карренбауер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родичі полонених українців просять допомоги в міжнародної спільноти

У зустрічі також взяли участь заступник керівника ОП Ігор Жовква, радник президента Руслан Демченко, віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та міністр оборони Андрій Таран.

"Припинення обстрілів є базовою умовою для подальшого розведення сил і розмінування", — наголосив керівник Офісу президента України.

Він також наполягає, що спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ повинні мати повну свободу пересування, яка останнім часом блокується з боку незаконних збройних формувань.

Міністр оборони ФРН зазначила, що Німеччина готова й надалі надавати допомогу в реалізації реформ в Україні. Аннегрет Крамп-Карренбауер прийняла запрошення свого українського колеги Андрія Тарана відвідати Україну з візитом.

Зараз ви читаєте новину «Назвали умови для наступного розведення сил на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі