субота, 06 травня 2017 10:47

Назвали точну кількість українських полонених

Назвали точну кількість українських полонених
Число заручників на Донбасі зростає Фото: wartime

На сьогодні 128 громадян України перебувають в заручниках у бойовиків. Десятеро ув'язненні в РФ.

Звільнення заручників вирішують в Кремлі. За словами голови СБУ Юрія Тандіта в цей час число заручників зростає, передає tsn.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Волю не зламати" - кіборг презентував пісню, написану в полоні бойовиків

"На сьогоднішній день 128 осіб незаконно утримується в Донецьку і Луганську, ще десятеро в Росії. Ми знаємо про кожну людину все детально, ми спілкуємося з рідними, близькими, але за останні півтора року тема максимально заполітизована. Ми розуміємо, що ухвалюються рішення в Кремлі, хоча кількість звільнених або знайдених зростає", - говорить Юрій Тандіт.

Українська сторона заради звільнення заручників запропонувала як компромісний варіант залучити до процесу засвідчення підписів офіс Уповноважного ВР з прав людини. Процедура проходитиме під моніторингом ОБСЄ.

Бойовики передали родичам українських полонених 30 листів. Полонені перебувають у колонії в окупованій Макіївці. Листи привезли терористи до Мінська. Там 12 квітня відбулося засідання гуманітарної групи.

Зараз ви читаєте новину «Назвали точну кількість українських полонених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі