понеділок, 27 липня 2020 20:23

Назвали 7 основних змін в українських Збройних силах за 6 років війни

Назвали 7 основних змін в українських Збройних силах за 6 років війни
Тарас Чмут перерахував основні реформи в ЗСУ. Фото: Тарас Подолян

Готовність армії до війни – перше найважливіше, що здобули з 2014-го. Бойовий дух цінніший за зброю, залізо, форму, їжу, гроші. Без вагань готові стріляти у відповідь на всіх рівнях – від генералів до солдатів, вважає військовий аналітик Тарас Чмут.

Називає наступні основні напрямки змін в армії, які відбулися за 6 років війни

- Маємо сучасний захищений зв'язок на великі відстані. Від США отримали радіостанції Harris для Сухопутних військ, Повітряних сил, Десантно-штурмових військ, Військово-Морських сил, Сил спеціальних операцій.

- Щороку надходять протитанкові засоби, тепловізори. Ми здатні воювати вночі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що потрібно для перемоги над Росією у відкритому протистоянні

- Військові отримують якісне спорядження: взуття, одяг, рюкзаки, баули, розвантажувальні системи, ремені, шапки, каремати. На рівні з арміями НАТО.

- Суттєво змінилося продовольче забезпечення – годують смачно і різноманітно.

- Наростили кількість бронетехніки. Модернізували наявну.

- Перейшли на J-структуру за зразком штабів НАТО, в органи управління залучено офіцерів усіх родів військ. У вересні мають відбутися стратегічні на­вчання. Випробуємо й адаптуємо це ближче до наших реалій.

Нам треба активніше нарощувати якість Збройних сил. Україна з 2014-го нарощувала чисельність: розгорнули нові бригади, відновили техніку. Але армія в РФ все одно більша, зауважує аналітик.

Зараз ви читаєте новину «Назвали 7 основних змін в українських Збройних силах за 6 років війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі