понеділок, 30 жовтня 2017 18:30

"Називають повіями"- продюсерка про проблеми жінок-ветеранок

"Називають повіями"- продюсерка про проблеми жінок-ветеранок
Жінки у зоні АТО виконують бойові завдання на рівних із чоловіками

Жінки, які служать в АТО, у мирному житті стикаються з нерозумінням та ворожістю. Їх примушують здавати гроші на День захисника й називають повіями.

Про це Gazeta.ua розповіла 30-річна Оксана Іванців, виконавча продюсерка стрічки "Невидимий батальйон".

"Усі дівчата говорять про одне: нас не розуміють. Парамедичка Дар'я Зубенко кілька місяців після повернення не могла дивитися на дорогі автівки й ресторани. Носила військову форму, бо в цивільному почувалася не в своїй тарілці.

Більшість українців досі не розуміють, що іде війна й намагаються жити за старими правилами. Моя знайома Юля після демобілізації влаштувалася працювати в одну із київських компаній. Напередодні 14 жовтня до неї підходить колега й каже: "Сдай 100 рублей на подарок нашим мальчикам". Юля дуже рознервувалася. Кілька днів не могла заспокоїтися. Вона теж захисниця, але привітати її з професійним святом ніхто не додумався. Вітали "мальчиков", які ніколи не служили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Передову залишила на 4-му місяці вагітності - український продюсер розповіла про жінок в АТО

Жінок-ветеранок часто сприймають як повій. Кілька разів наші дівчата чули від чоловіків: Була в АТО? Зрозуміло, чого ти туди поїхала й чим займалася". А на передовій дівчат сприймають як побратимів, лише жіночої статі",- розказала Оксана Іванців.

Мати 4-х дітей Олена Соловйова на передовій врятувала життя 20 бійцям. Вона - водій санітарного автомобіля.

Зараз ви читаєте новину «"Називають повіями"- продюсерка про проблеми жінок-ветеранок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі