середа, 29 березня 2017 15:00

"Навіть гарячий обід - підтримка" - волонтери розказали про жителів буферної зони

28 березня "Карітас України" отримав три польові кухні для використання у буферній зоні.

Кухні передала мальтійська служба в Запоріжжі. Про це повідомляє прес-служба благодійної організації "Карітас Україна".

Продуктами і паливом кухні забезпечують за кошти ініціативи "Папа для України".

Кожна кухня коштує близько 10 тис. євро. Сучасні багатофункціональні кухні можуть працювати на твердому паливі, газу і дизпаливі.

"Після недавніх викликів в Авдіївці, коли місто було ізольоване від струму, газо- і водопостачання, тисячі людей опинилися на вулиці за мінусової температури. Виявили, що вони зовсім беззахисні та незабезпечені. За ініціативи "Карітасу" виникла ідея сформувати мобільні групи швидкого реагування. Для цього наші партнери з Німеччини передали нам ці три польові кухні. Сформують мобільні групи з працівників Карітасу, які відповідатимуть за Маріупольський напрямок, Авдіївський та Краматорський", - розповів Роман Яручик, голова мальтійської служби допомоги в Івано-Франківську.

  Протягом дня на одній польовій кухні можна приготувати обід з двох страв для 2 тис осіб
Протягом дня на одній польовій кухні можна приготувати обід з двох страв для 2 тис осіб

"На жаль, зараз ми свідки того, що допомогу Україні скорочують. Торік програми ООН профінансували лише на 20 відсотків. Багато організацій на цьому тлі згортають свою діяльність, особливо, коли мова йде про міжнародні організації. Натомість, "Карітас" навпаки розширює свою роботу і докладає максимум зусиль для того, щоб допомагати людям там, де вони потребують цього найбільше", - зазначив Григорій Селещук, керівник гуманітарних проектів "Карітасу України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільший у світі благодійний фонд "Карітас" закликає долучитися до акції "Великодня пожертва"

Зараз у буферній зоні проживають за різними оцінками понад 400 тисяч осіб. Близько 70 відсотків з них – це старші люди. Вони найбільше потребують допомоги. Тому навіть гарячий обід для них підтримка. Нагадує, що вони не забуті, не покинуті", - додав Григорій Селещук.

Під час заходу священики посвятили кухні. Волонтери мальтійської служби провели інструктаж для працівників Карітасу з використання польових кухонь. Протягом дня на одній польовій кухні можна приготувати обід з двох страв для 2 тис. осіб.

  Під час заходу священники посвятили кухні
Під час заходу священники посвятили кухні

"Нас дуже тішить те, що отримали додатковий ресурс для допомоги перебуваючим у буферній зоні, адже ми чудово розуміємо, що гарячий обід допоможе зігріти не тільки тіло, а й душу", - сказав директор Карітасу Запоріжжя отець Андрій Бухвака.

В Авдіївці до намету благодійної організації "Карітас" стоїть 30-метрова черга. Там видають харчові та гігієнічні набори. Батьків із дітьми до трьох років пропускають без черги.

Зараз ви читаєте новину «"Навіть гарячий обід - підтримка" - волонтери розказали про жителів буферної зони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі