вівторок, 30 жовтня 2018 09:50

Наркодилер і монахиня: розсекретили снайперку Багіру, яка воює на Донбасі
4

Розсекретили "снайперку Багіру", яка воює на Донбасі на боці російських найманців-бойовиків.

Це громадянка Сербії Даніела Лазович, яка була черницею та торгувала наркотиками. Про жінку, яка часто з'являлась у російських і терористичних сюжетах, написала белградська щоденна незалежна газета "Бліц".

На Донбасі воює снайперка-бойовичка Багіра, яка виявилась наймичкою з Сербії - Даніела Лазовчи. Раніше жінка була монахинею та накродилером
Фото: epicentarpress
На Донбасі воює снайперка-бойовичка Багіра, яка виявилась наймичкою з Сербії - Даніела Лазовчи. Раніше жінка була монахинею та накродилером
Завербував її сербський снайпер Деян Берич, котрого в Сербії називають «зіркою сепаратистських телевізійних каналів та сайтів на Донбасі»
Бойовик Берич критикує проєвропейську політику Белграда. Він, між іншим,заявляв, що батальйон «Азов» отримував зброю зі Сербії

"Їй 32 роки. Була успішною гандболісткою в регіональній лізі. Стала повнолітньою - захоплювалася ісламом. Опинилася в монастирі Тумане, що в східній Сербії, неподалік міста Голубац на Дунаї. Там стала "сестрою Ксенією". Її родичі та знайомі були здивовані, чому дівчина, завжди емоційна, без пояснення змінилася. Ще більшою несподіванкою стало, коли її призначили ігуменею", - повідомляється.

Жінка часто залишала монастир. У цивільному вбранні їхала до Белграда або Косова. Поїздки почали викликати підозри. За справу взялася поліція й встановила, що молода ігуменя була наркодилером. Монахиню засудили, але невідомо, скільки вона провела за ґратами. Після звільнення Даніела розірвала контакти з батьками та друзями.

"У листопаді 2014-го опинилася на Донбасі. У містечку Сніжне приєдналася до контрольованого Росією збройного угруповання "Оплот", у складі якого тоді перебував так званий "Сербський гусарський полк". Завербував її сербський снайпер Деян Берич, якого у балканській країні називають "зіркою сепаратистських телевізійних каналів і сайтів на Донбасі". Берич критикує проєвропейську політику Белграда", - повідомило видання.

Бойовичка брала участь у бойових діях, її фахом було "полювання" на безпілотні пристрої. Ніхто не знав її справжнього імені та деталей біографії. Вона стала свого роду "міфом" серед сепаратистів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський пропагандист потрапив під обстріл на Донбасі

"В інтерв'ю для проросійських ЗМІ Багіра виступала проти вступу Сербії до Євросоюзу та заявляла, що вступила до підрозділу бойовиків через любов до Росії. Крім любові, додатковим мотивом могли бути гроші. Найманці окремих спеціальностей на Донбасі отримують $2 тис. на місяць", - зазначається.

Проти Лазович сербська прокуратура 2015-го розпочала слідство. Справа не просувається, оскільки сім'я дівчини не має жодних даних про неї.

"За рік з'явилася інформація, що Багіра загинула в бою біля Горлівки. Журналісти встановили, що йшлося про фейк і колишня монахиня разом зі своєю партнеркою наразі перебуває в Росії", - зазначається.

Екс-співробітниця української міліції, а нині "командир дивізіону РСЗО" ДНР Ольга Качура "Корса" похвалилася, як отримала в Україні 50 тис. грн та як готова вбивати українців. За словами "Корси", для неї на підконтрольній Україні території знімали гроші у 25 банкоматах.

Зараз ви читаєте новину «Наркодилер і монахиня: розсекретили снайперку Багіру, яка воює на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі