вівторок, 01 червня 2021 15:53

Найманець ЛНР із Чехії отримав 20 років тюрми

Найманець ЛНР із Чехії отримав 20 років тюрми
У 2015 році Кантор вилетів із Праги на Донбас через Ростов-на-Дону. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Міський суд Праги засудив громадянина Чехії 32-річного Мартіна Кантора до 20 років тюремного ув'язнення за участь у війні на Донбасі на стороні так званої ЛНР.

Кантора визнали винним у скоєнні теракту та участі в терористичній групі, повідомляє Novinky. Судили заочно, оскільки він не повернувся з України. Його місцеперебування невідоме. Вирок не остаточний.

"Як член розвідувально-диверсійної групи він особисто встановлював міни та гранатомети в районі лінії розмежування", - заявив прокурор Мартін Білі.

2015 року Кантор вилетів із Праги на Донбас через Ростов-на-Дону, де, згідно з обвинувальним висновком, пройшов підготовку та став снайпером в армії ЛНР. Він дослужився до сержанта та неоднократно брав участь у бойових діях.

Під час судового процесу свідчили декілька експертів і свідків. Друзі Кантора заявляли, що підсудний говорив про бажання взяти участь у бойових діях в Україні на стороні проросійських сепаратистів. За їхніми словами, він писав їм про свої успіхи в сепаратистській армії. Один із товаришів зазначив у суді, що Кантор виходив на контакт до 2016-го. Потім йому нібито повідомили, що бойовик загинув. Підтвердити це не вдалося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найманець ДНР з Чехії отримав реальний термін

Від початку конфлікту на Донбасі кілька людей у Чехії вже постали перед судом за участь у боях на боці проросійських бойовиків.

Національний центр проти організованої злочинності Чехії провів 21 квітня широкомасштабну операцію, під час якої затримали щонайменше п'ятьох чехів. Останні були членами воєнізованих формувань, що воювали на Донбасі за бойовиків.

Зараз ви читаєте новину «Найманець ЛНР із Чехії отримав 20 років тюрми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі