вівторок, 24 листопада 2020 13:57

На Донеччині звільнили село

На Донеччині звільнили село
2 роки тому українська армія звільнила ще одне село. Фото: Корреспондент.net

Українське військо повернуло під контроль село Розсадки Бахмутського району Донецької області. 24 листопада 2018 року українські військові провели операцію із зачищення населеного пункту від росіян.

Повз село проходила дорога, якою наші воїни возили припаси. Бойовики часто влаштовували там засідки на конвої. Обстрілювали наші позиції із заборонених калібрів.

Спецпризначенці готувалися до операції місяць.

У цей час українська розвідка виявила засідки терористів на території села.

"Останнім часом знахабнілі бойовики проробили там "дорогу життя" та вели із села обстріли. А за день до зачистки використали в районі Розсадок протитанкові керовані ракети. Щоб унеможливити дії окупантів і перебування там бойовиків, селище зачистили", — розповідають у штабі операції Об'єднаних сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ДНР горе-батько залишив 2-річне маля без ока

Щоб зачистити село готувалися місяць. Працювали піхотні та саперні підрозділи.

Російська нахабність цього разу зіграла з ними поганий жарт: їх витіснили 1,2-1,5 км.

В Україні не буде миротворчої місії, бо Росія не погодиться на незалежний контингент, а Україна не пустить до себе росіян.

Для України прийнятніша місія в Косово 1994 року. Тоді контингентом керувало НАТО, а її відправили після голосування в Раді безпеки ООН, розповідає Gazeta.ua Богдан Кузьмич - політичний аналітик, член Ради громадського контролю при НАБУ.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині звільнили село». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі