вівторок, 13 квітня 2021 09:02

На Донбасі - загострення: окупанти б'ють в усіх напрямках фронту. Маємо втрати

На Донбасі - загострення: окупанти б'ють в усіх напрямках фронту. Маємо втрати
Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Упродовж минулої доби, 12 квітня, у районі проведення операції Об'єднаних сил, збройні формування Російської Федерації 17 разів порушили режим припинення вогню. 15 разів обстріляли позиції українських оборонців. І двічі дистанційно мінували позиції мінами ПОМ-2.

Поблизу Південного противник вів обстріл із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм, з озброєння БМП-1, станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. Неподалік Шумів і Зайцевого - з мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Поблизу Новгородського окупанти відкривали вогонь з озброєння бойових машин піхоти і станкових протитанкових гранатометів. У напрямку Золотого-4 стріляли з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї. Неподалік Пісків противник відкривав вогонь із великокаліберних кулеметів, а біля Кам'янки – зі стрілецької зброї, розповіли в штабі ООС.

"Унаслідок прицільного обстрілу позицій наших підрозділів збройними формуваннями Російської Федерації, один військовослужбовець Збройних Сил України зазнав вогнепального кульового поранення, не сумісного з життям", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський узяв на фронт журналіста CNN. Що сказав

У напрямку Зайцевого ворог двічі мінував об'єкти цивільної інфраструктури з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2. Також проросійські найманці загострювали ситуацію поблизу ділянки розведення в районі населеного пункту Золоте.

"12 квітня окупанти обстріляли ділянку розведення №2 "Золоте". Військовослужбовці Збройних Сил України зафіксували 2 гранатометних постріли з окупованого Первомайську в напрямку населеного пункту Катеринівка, що на підконтрольній нам території", - розповіли військові.

Станом на ранок 13 квітня російсько-окупаційні війська 3 рази порушили режим припинення вогню. Один раз обстріляли позицій українських захисників і двічі перетинали лінії розмежування БПЛА. Зокрема, біля Майорська окупанти скинули з безпілотника гранати на позиції наших підрозділів. У результаті один військовослужбовець загинув. Ще 2 зазнали поранень, їх евакуювали до лікарні.

Організація з гуманітарного розмінування HALO Trust виявила на сході України 297 мінних полів загальною площею понад 26 млн кв. м. До початку розмінування йде процес виявлення небезпечних ділянок. Цим займаються три спеціальні групи HALO Trust, загальна чисельність - 12 осіб.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі - загострення: окупанти б'ють в усіх напрямках фронту. Маємо втрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі