неділя, 26 вересня 2021 13:50

На Донбасі воює близько 2,5 тис. російських кадрових військових - головнокомандувач ЗСУ

На Донбасі воює близько 2,5 тис. російських кадрових військових - головнокомандувач ЗСУ
Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний / "Радіо свобода"

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що зараз на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей може бути до 2,5 тис. кадрових російських військових.

Він повідомив, що ці люди переважно курують бойовиків і повністю підконтрольні Москві. За його словами, вони також брали участь у так званих виборах в Думу. Про це передає "Радіо свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Червоний Хрест відправив гумдопомогу до ОРДЛО

"Ми користуємося даними розвідки. За її оцінками, близько 2-2,5 тис. російських військових знаходяться на Донбасі. Це справжня окупаційна влада", - каже Залужний.

"Залужний зазначив, що на сьогодні ВСУ фіксують зменшення кількості обстрілів на Донбасі зі сторони окупантів. Якщо їх було від 15 до 18 на добу, то зараз 4-5. Це пов'язано із завершенням стратегічних навчань "Захід-2021". Використовуємо все необхідне, щоб противник стріляв менше або взагалі не стріляв", - каже Залужний.

За минулу добу, 25 вересня, ситуація в районі проведення операції "Об'єднаних сил" залишалася контрольованою. Інтенсивність бойових дій на лінії зіткнення, порівняно з попередньою добою, знизилася.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі воює близько 2,5 тис. російських кадрових військових - головнокомандувач ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі