пʼятниця, 10 липня 2020 21:13

На Донбасі троє військових отримали поранення

На Донбасі троє військових отримали поранення
Бойовики 9 разів обстріляли українських військових. Фото: Reuters

На Донбасі від початку доби збройні формування РФ дев'ять разів порушили режим припинення вогню.

Бойовики застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Про це повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил в Facebook.
"У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", ворог на світанку застосував міномети калібру 120 мм на підступах до Причепилівки. З мінометів такого ж калібру, а також з гранатометів різних систем загарбники відкривали вогонь неподалік Хутору Вільний та Оріхового. Крім того, впродовж дня, окупанти обстріляли наші опорні пункти біля Новотошківського та Новолуганського з 82-х мм мінометів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", факти ворожої збройної агресії зафіксовано у передмісті Авдіївки. На цій ділянці лінії фронту противник два рази вів вогонь задіявши автоматичні станкові та ручні протитанкові гранатомети і великокаліберні кулемети. Також з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї агресор провокував наших захисників неподалік Водяного, а з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї – поблизу Невельського", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кремлі відповіли на заяву Резнікова про перегляд Мінських угод

Троє українських військовослужбовців внаслідок обстрілів отримали поранення.

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували п'ятикратне збільшення кількості військової техніки поблизу лінії зіткнення та у житлових районах. Також зафіксовано понад 1,3 тис. порушень режиму припинення вогню із застосуванням озброєння, що мало бути відведене згідно з Мінськими угодами, в період із 4 квітня до 20 червня.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі троє військових отримали поранення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі