середа, 26 лютого 2020 21:41

На Донбасі підірвався український військовий

На Донбасі підірвався український військовий

На Донбасі від початку доби збройні формування РФ сім разів порушили режим припинення вогню.

Українські позиції обстріляли із забороненого Мінськими домовленостями міномету калібру 120 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Про це повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил в Facebook.

"П'ять обстрілів було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", а саме: два рази поруч з Мар'їнкою – з міномету калібру 120 мм противник випустив 11 мін та здійснив 12 пострілів зі станкового протитанкового гранатомету; тричі поблизу Павлополя – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив два обстріли по нашим позиціям, а саме: неподалік Оріхового – зі 120-мм міномету – 4 міни, зі станкового протитанкового гранатомету - 25 пострілів. поза межами ділянки розведення в районі населеного пункт Золоте-4 – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без закріплення "особливого статусу" Донбасу зустрічі в "нормандському форматі" не буде - Лавров

Сьогодні поблизу населеного пункту Майорськ внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої один український військовослужбовець отримав важке поранення, несумісне з життям.

44% опитаних українців вважають події на Донбасі війною між Україною і Росією. 19% опитаних вважають, що там відбувається сепаратистський заколот, підтриманий Росією.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі підірвався український військовий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі