середа, 05 грудня 2018 01:37

На Донбасі можуть оголосити "новорічне" перемир'я

На Донбасі можуть оголосити "новорічне" перемир'я
У Тристоронній контактній групі намагаються домовитися про перемир'я. Фото: 5 канал

У Тристоронній контактній групі (ТКГ) розглядають заходи для забезпечення режиму припинення вогню та готуються до перемир'я під час зимових свят.

"Дуже сподіваюся, що у нас буде дійсно серйозне перемир'я у зв'язку з новорічними та різдвяними святами", - сказав спецпредставник ОБСЄ в ТКГ Мартін Сайдік за підсумками засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Спецпредставник ОБСЄ також повідомив, що в засіданнях ТКГ буде перерва на 4 тижні до середини січня з 19 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марчук замінив Кучму в Мінських переговорах

Як повідомлялось, російська сторона заблокувала обговорення звільнення українських військових і цивільних з окупованих районів Донецької і Луганської області до новорічних і різдвяних свят.

За словами уповноваженої з мирного врегулювання конфлікту в ОРДЛО Ірини Геращенко, Росія також заблокувала обговорення військової провокації на Азові, під час якої ФСБ РФ взяли в полон 24 українських моряків.

В минулому році 27 грудня українська сторона отримала 73 заручників, які знаходились в полоні на окупованій частині Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі можуть оголосити "новорічне" перемир'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі