субота, 22 лютого 2020 19:46

На Донбасі було гаряче: розповіли про ситуацію

На Донбасі було гаряче: розповіли про ситуацію
Бойовики сім разів порушили режим перемир'я. Фото: Гал-Інфо

На Донбасі від початку доби бойовики сім разів порушили режим припинення вогню.

Українські позиції обстріляли із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Про це повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил в Facebook.

"П'ять обстрілів було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", а саме: двічі поблизу Мар'їнки – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів; у районі Новомихайлівки – з мінометів калібру 120 мм противник випустив 9 мін; неподалік з Старогнатівкою – з автоматичного гранатомету та стрілецької зброї; поруч з Красногорівкою – зі станкового протитанкового гранатомету – 12 пострілів, а також вів вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив два обстріли по нашим позиціям, а саме: неподалік Кримського – з мінометів калібру 82 мм ворог випустив 10 мін; у районі населеного пункту Новолуганське – з мінометів калібру 82 мм ворог випустив 2 міни, а також вів вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - сказано у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загиблого на Донбасі Максима Хітайлова провели в останню путь: фото

Також бойовики здійснили невдалу спробу прориву.

"Сьогодні, вночі, була здійснена невдала спроба прориву через лінію зіткнення диверсійно-розвідувальної групи збройних формувань Російської Федерації. Противник під прикриттям вогню зі стрілецької зброї намагався вийти на позиції українських захисників поблизу населеного пункту Новотошківське. Підрозділи Об'єднаних сил своєчасно виявили ворога та черговими вогневими засобами відбили атаку. У результаті бойового зіткнення ДРГ противника, зазнавши втрат, відступила. При цьому, ворог залишив на полі бою тіло загиблого російського найманця",- додали у відомстві.

Внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої один український захисник отримав поранення.

Раніше, Головне управління розвідки Міноборони України повідомило тривожні новини - Росія підготувалася до вторгнення в Україну. Російські війська в будь-який момент можуть почати повноцінний стратегічний наступ на Україну.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі було гаряче: розповіли про ситуацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі