вівторок, 10 липня 2018 13:53

На Донбас відправиться нова 4-та танкова бригада імені гетьмана Виговського

На Донбас відправиться нова 4-та танкова бригада імені гетьмана Виговського
Танкові навчання 4-ї танкової бригади імені гетьмана Виговського. Фото: Микола Харченко

На полігоні біля селища Гончарівське Чернігівської області пройшли бойові маневри новоствореної 4-ї танкової бригади імені гетьмана Виговського.

Про це пише волонтер Микола Харченко на Українському мілітарному порталі.

"Бригада у нас молода, створена в кінці минулого року. Свою назву отримала на честь видатного українського гетьмана та полководця Івана Виговського, який 350 років тому недалеко від цих місць розгромив московське військо", - каже командир одного з танкових батальйонів Олексій Васильович. - "Кістяк підрозділів складали досвідчені бойці 1-ї окремої танкової бригади, до якої також приєдналися військовослужбовці інших підрозділів ВСУ. Командир наш - полковник Чернов - людина досвідчена. Він приймав участь у бойових діях на Донбасі з 2014 року, має численні державні нагороди".

Бригада має стандартну штатну структуру українських танкових бригад - включає в себе 3 танкові батальйони, бригадну артилерійську групу, служби забезпечення. На озброєнні стоять танки Т-72 різних модифікацій і Т-64БМ "Булат".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небесні очі - ЗСУ отримали новітню радіолокаційну станцію "Малахіт"

Відразу після завершення бойових навчань наша бригада повинна вирушити в зону проведення ООС.

Збройні сили України проводять навчання "Північна фортеця". Тренування організовані з використанням досвіду застосування військових частин (підрозділів) територіальної оборони країн Балтії, скандинавських та інших країн.

Зараз ви читаєте новину «На Донбас відправиться нова 4-та танкова бригада імені гетьмана Виговського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі