вівторок, 19 березня 2019 20:18

На Дніпропетровщині знову судять бойовика Лусваргі

На Дніпропетровщині знову судять бойовика Лусваргі
Прокурор вимагає 14 років позбавлення волі для бойовика Лусваргі. Фото: Новинарня

Павлоградський міський суд розглянув справу громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргі, який воював на Донбасі на боці бойовиків "ДНР".

Прокурор вимагає покарати іноземця позбавленням волі на 14 років з конфіскацією майна. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Як зазначається, Лусваргі визнав провину щодо своєї діяльності в незаконних збройних формуваннях, проте заперечував участь у терористичних організаціях.

Суд вирішив продовжити термін утримання під вартою Лусваргі до 16 травня і призначив на 2 травня дату виступу обвинуваченого з останнім словом. Після цього суд винесе вирок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українських військових обстріляли із забороненого озброєння

Раніше, Рафаель Лусваргі був засуджений постановою Печерського районного суду до 13 років ув'язнення із конфіскацією майна. Його визнали винним у створенні терористичної організації та незаконних збройних формувань. Лусваргі визнав свою провину. Проте згодом Апеляційний суд скасував вирок через процедурні порушення. Бразилець спочатку утримувався під вартою, але потім йому змінили запобіжний захід, і він опинився на волі, де жив в одному з київських монастирів. Прокурор у справі бойовика пояснив, що Лусваргі випустили з СІЗО, бо планували обміняти з військовополоненими ДНР і ЛНР. Після цього його помітили у Свято-Покровському Голосіївському монастирі УПЦ МП. Лусваргі спіймали учасники С14 і відвели до СБУ.

Зараз ви читаєте новину «На Дніпропетровщині знову судять бойовика Лусваргі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі