середа, 15 травня 2019 10:12

Мстився за Яну до останнього: на фронті загинув боєць Антон Безверхній

Автор: Facebook
   25-річний Антон Безверхній на псевдо "Пітбуль". Боєць 46-го окремого батальйону "Донбас-Україна"
25-річний Антон Безверхній на псевдо "Пітбуль". Боєць 46-го окремого батальйону "Донбас-Україна"

14 травня на передовій загинув військовослужбовець 46 окремого батальйону "Донбас-Україна" 25-річний Антон Безверхній на псевдо "Пітбуль".

"Двічі не помирають. Двічі не уб'ють! Загинути в бою – за Честь!" – таким був останній пост, який Антон опублікував на своїй сторінці Facebook уночі перед трагедією.

Куля снайпера влучила йому в голову.

"Пітбуль" був земляком, напарником і близьким другом бійця батальйону Яни Червоної, яка загинула внаслідок мінометного обстрілу на спостережному пункті під Новозванівкою 2 квітня.

Автор: Facebook
  Антон Безверхній та Яна Червона. Обоє служили в одному підрозділі, товаришували
Антон Безверхній та Яна Червона. Обоє служили в одному підрозділі, товаришували

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яну Червону та Олександра Мілютіна розстріляли з артилерії

Друзі пишуть, що він до останнього дня мстився окупантам за смерть Яни. Це відображено у відеозаписах на ФБ-сторінці "Пітбуля":

"Пам'ятаєте, я говорив, що за смерть Яни у вас горітиме земля під ногами? Як ви думаєте, що зараз відбувається? Збирайте тепер ваші трупи, покидьки… якщо буде що збирати… Слава Україні! Яночко, за тебе",- говорив Антон у відеозверненні.

Антон присвячував Яні зворушливі пости.

"Я мститимусь за тебе щосекунди, поки зможу. Без тебе мені просто вирвали серце і душу", – писав він у ФБ за 3 дні після загибелі посестри.

Безверхній родом із Харкова. Активіст ГО "Вірне серце". На контракт до Збройних сил України прийшов 2018-го. У лютому нагороджений відзнакою начальника Генштабу МО України.

Карта для допомоги родині:

4149 6293 9839 9345

Литвинова Юлія Анатоліївна (мама загиблого)

Військовослужбовці Збройних сил України на Луганщині покращили своє тактичне положення та закріпилися на нових позиціях.

Зараз ви читаєте новину «Мстився за Яну до останнього: на фронті загинув боєць Антон Безверхній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі